Opname studio


Naast de repetitie ruimtes hebben wij in ons pand ook een 'Digital Recording Studio'.
De opname studio heeft een afmeting van 30 m2 dus zelfs de allergrootste bands zouden er in passen.

Hier bieden wij de mogelijkheid aan om als band een vette demo of complete CD opname te maken.  

Dit kan in verschillende situaties  

Optie 1 : Doormiddel van de zogenaamde "overall take". Dit betekend als band met z'n allen tegelijk te spelen in dezelfde ruimte, daardoor behoud je dezelfde chemie als op het podium en is zeer geschikt om als demo te gebruiken. Het geluid wordt op dat moment via een tweetal microfoons opgenomen.

Optie 2 : Doormiddel van een geperfectioneerde "overall take". Dit betekent dat de band weer met z'n allen de nummers gaat inspelen, maar in dit geval worden alle instrumenten via aparte microfoons opgenomen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat achteraf bepaalde instrumenten opnieuw ingespeeld kunnen worden op de plaatsen welke niet zo goed overkomen in de opnames.

Optie 3 : Track na track. Op deze manier kan ieder instrument apart worden opgenomen. Bij de MUS hebben wij de mogelijkheid om maximaal 32 sporen apart van elkaar op te nemen (met wat kunst en vliegwerk is dit te maximaliseren tot 64 tracks).  

Met klicktrack werken. Hier gaat veel meer tijd in zitten. Jullie nemen dan 1 voor 1 door middel van een klicktrack je instrument of zang op. Het voordeel hiervan is dat alles oneindig overnieuw kan zonder de gehele band overnieuw te laten spelen. Hierdoor kunnen wij samen met jullie misschien een ander akkoord opperen of net wel die bekken daar of een mooie fill. Hierdoor kunnen we de nummers mooi dynamisch opbouwen en word er een professionele CD opname gemaakt. Wij hebben dan ook een eigen producer en technici in huis om jullie daar zo goed mogelijk mee te begeleiden. Misschien hebben jullie zelf ook iemand die het produce werk voor jullie doet of een eigen technici die jullie werk al heel goed kent, hier kunnen wij dan ook mee samenwerken om de opname tot een mooi resultaat te leiden.  

 
   
   
   
   
 
   
   
   
   
 
   
   
   

 

Bij Full length opnames maken we een speciale offerte. Stuur voor een offerte een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Er zijn genoeg ( Studio's) die voor een veel lager tarief werken. Dit heeft de reden dat zij andere apperatuur gebruiken dan wij en vaak ongeschoolde technici zijn. Soms met een beetje geluk zijn de opnames nog wel redelijk. Onze ervaring is dat hier zeer regelmatig homestudio's of band's met de vraag komen 'of wij het willen mixen en/of masteren''. Dit vraagt wat meer kennis en gehoor, daar bieden wij dan het volgende voor aan: Mixen per nummer € 65,- Masteren per nummer € 35,- Het kan zijn dat de opname zo slecht is dat er weinig van te maken is, dan zijn wij ook eerlijk en raden het af om te mixen.    

Al onze prijzen zijn inclusief de wettelijke 21% btw